MID FLANDERS CLASSIC AFGELAST !

De voorbije weken en dagen werkten we gedreven (bij ons is het glas steeds hafvol 😉 ) verder aan de eerste editie van onze Mid Flanders Classic te Staden na het noodzakelijk annuleren van de derde Trimard editie in april.

We namen alle mogelijke scenario’s door… extra tweede zaal, deelnemers beperken, mobiele cateringzones ipv stopplaatsen, handgel, verplicht mondmasker eens uit de wagen, social distance, coronastewards, … Kortom: niets zagen we over het hoofd…wij waren er volledig klaar voor … tot, zoals iedereen weet, het Covid-19 virus er zich opnieuw weer heviger ging mee bemoeien…

Deze nacht reeds ontvingen we onderstaande mail van ons gemeentebestuur hier te Staden:

Als gevolg van de heropflakkering van de Covid 19 epidemie of minstens het risico daartoe op het grondgebied is het aangewezen om aanvullende lokale maatregelen te nemen zoals toegestaan door de federale regering met ministerieel besluit van 24 juli 2020 zodat verdere risico’s kunnen beperkt worden en de verspreiding kan tegengegaan worden.

Samen met een 16 – tal burgemeesters uit de regio Mid-West werden bijkomende maatregelen opgesteld ter bestrijding van Covid-19.

De besmettingscijfers in onze omliggende regio gaan immers in stijgende lijn waarbij de alarmdrempel hetzij benaderd, het zij al overschreden wordt.

Door de burgemeester van de gemeente Staden werd op 30 juli 2020 een politiebesluit getroffen met specifieke lokale aanvullende maatregelen voor de gemeente Staden.


In dit politiebesluit worden o.a.

– alle sportwedstrijden op de sportterreinen en in de openbare gebouwen vanaf zaterdag 1 augustus tot en met dinsdag 25 augustus 2020 geannuleerd,

– alle sportwedstrijden op de openbare weg worden geannuleerd tot en met 13 september 2020,

– vanaf vaststelling van fase alert 2, zullen alle sportactiviteiten indoor geannuleerd worden,

– alle evenementen en festiviteiten, zowel van gemeente, verenigingen als privé, in openbare gebouwen en op het openbare domein van zaterdag 1 augustus tot en met zondag 13 september 2020 geannuleerd.

Dit politiebesluit heeft als gevolg dat jullie evenement Mid Flanders Classic die op 29 augustus 2020 wordt georganiseerd, niet kan doorgaan.

Een héél jammerlijke, maar waarschijnlijk terechte beslissing van onze burgervader…


Helaas maar we moeten er ons bij neerleggen: naast de Trimard Classic moeten we ook nu onze tweede organisatie annuleren!!

Tot slot nog: Hou jullie aan de maatregelen. Alleen zo kunnen we vlugger opnieuw genieten van onze autosport in het algemeen!!

Tekst: Trimard Classic team – by ACP Bryghia

error: Inhoud is beschermd !!