The Trimard Star | Een compleet nieuwe wedstrijd

The Trimard Star | Een compleet nieuwe wedstrijd

The Trimard Star is een compleet nieuwe wedstrijd, met een ongezien karakter binnen Vlaanderen. We willen met deze proef de sfeer en nostalgie van enkele grote proeven naar Vlaanderen halen. Net zoals de Monte carlo historique zal er gestart worden vanop verschillende locaties en pas aan de finish komen de deelnemers samen. Het verloop van de wedstrijd zelf zal gebeuren op het principe van de Star Rally, waarbij de deelnemers verschillende punten moeten aandoen en waar hen telkens een proef te wachten staat. Na deze proef zoekt de deelnemer zelf zijn weg naar het volgende “star”-punt. Hierbij zal de oriëntatie, concentratie en voorbereiding van de copiloten extra belangrijk worden. Mist, duisternis en vettige wegen kunnen uiteraard ook nog roet in het eten strooien…

De wedstrijd zal starten vanop 2 verschillende locaties, deze zullen later nog meegedeeld worden. Er worden ook nog 6 andere punten vrijgegeven waarbij de deelnemer zelf kiest in welke volgorde hij deze aandoet. Deze punten zullen zich zoals vroeger, binnenin een café bevinden. Op elk punt zal de deelnemer een opdracht krijgen, dit kan een Bol-pijl, een puntenrit, …. zijn Vanaf het einde van deze opdracht is de deelnemer terug vrij om zelf te kiezen wat zijn volgende punt is. De bedoeling is dat alle punten aangedaan worden en de deelnemers aan de finish zijn voor een vooropgesteld uur. De punten zullen een week voor de proef bekend gemaakt worden, zo heeft iedereen de kans om zich goed voor te bereiden. Uw startlocatie kan u kiezen 4 dagen voor de wedstrijd. Hier zal het vooral van belang zijn om tijdig uw startlocatie op te geven want de plaatsen per startlocatie zijn beperkt. Nog een klein pittig detail hierbij is dat de startvolgorde bepaald zal worden in volgorde van registratie van de startlocatie. Aangezien het finish uur een vast tijdstip is, kan dit wel belangrijk zijn. Zo zal een deelnemer die pas 20ste kan vertrekken ook minder tijd hebben, dan iemand die vroeger kan starten. Dus wees zeker op tijd om uw startlocatie te kiezen! Bij elke punt zal de deelnemer een mini roadbook krijgen, alsook een controlekaart. Men is zelf verantwoordelijk om de controlekaart goed in te vullen en deze allemaal bij te houden tot aan de finish. De letters die u tijdens deze proeven tegenkomt worden op de controlekaart genoteerd, op het einde van elke proef vragen wij ook om de totale afstand van de proef te noteren. U merkt dus dat de copiloten zich zullen moeten voorbereiden. De locaties die men moet aandoen toch al eens op een kaart opzoeken om de “beste” route te vinden en geen tijd te verliezen de dag zelf met het zoeken van een punt is een must.

Tekst: “The Trimard Star”
Foto: Jan Pannekoecke

Timing:
Woensdag 16 September:
-omstreeks 19u: opening inschrijvingen
Zaterdag 24 oktober:
-omstreeks 24u: afsluiten inschrijvingen
Zondag 25 oktober:
-omstreeks 20 u: bekendmaking “star”controlepunten.
Woensdag 28 oktober:
-omstreeks 20u inschrijving start plaats
Zaterdag 31 oktober:
-opening administratieve controle: 14u
-start eerste auto: 15u
-finish te Staden: 21u
-uitreiking prijzen: 22u

Inschrijving:
Je kan inschrijven via de website: www.trimard-classic.be
Of via trimard@gmail.com 
Maximum 60 wagens worden toegelaten!

Toegelaten auto’s:
Alle wagens zijn toegelaten voor de wedstrijd maar er blijft een voorkeur voor oldtimers.Alle deelnemende wagens moeten conform zijn met de voorschriften van de wegcode, en dus voorzien zijn van: een geldig inschrijvingsbewijs, een geldig groen verzekeringsattest en een geldige groene keuringskaart. Bij het ontbreken van één van de hierboven vermelde documenten of bij fraude zullen de betrokken teams de start tot de wedstrijd geweigerd worden. Bij fraude, onder welke vorm dan ook, sluit deze startweigering geen verdere sancties uit.Het gebruik van navigatie apparatuur hebben we liever niet. Ouderwets navigeren is de bedoeling maar het gebruik zal niet bestraft worden. Aan jullie zelf om de eer hoog te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Inhoud is beschermd !!