Word Ieper een WRC stad?

De belgische droom om het wereldkampioenschap te ontvangen tijdens de rally van Ieper hangt af van de samenwerking tussen de rally van Turkije en het Marmaris evenement om de datum een week te vervroegen . Nu zouden de teams de competitie beëindigen in Asie de zondag om de woensdag erop te starten met de verkenningen in Ieper. Volgens Superstage club voorzitter en organisator Alain Penasse is de tijdspanne veel te kort. Vragend aan Dirtfish wat de kansen zijn voor een deal om een WRC manche te organiseren ,zegt Penasse “ We moeten afwachten of het mogelijk is dat Turkije de datum een week vervroegd . Alles hangt daarvan af. Kan de datum niet verplaatst worden is het voor ons onmogelijk om het WRC te ontvangen. Het is simpelweg niet mogelijk dat de teams alles op tijd in Ieper krijgen. De datum verplaatsen van de rally in Ieper is ook geen optie door het veelvoudig gebruik van de grote markt dat tijdens de rally dienst doet als service zone . Ik heb de grote markt nodig in Ieper , maar er zijn zoveel activiteiten te doen . Er is altijd iets te beleven. De week na de rally bijvoorbeeld is daar al een wielerwedstrijd. Het is zeer gecompliceerd want normaal hebben we ieder jaar dezelfde datum wat het gemakkelijk maakt naar organisatie toe. We prikken twee weekends en iedereen accepteert dit ook . Maar dit jaar heeft iedereen ook zijn datums moeten aanpassen en is de nieuwe evenementen kalender reeds uit en als wij nu afkomen om de datum te veranderen ….”

Alain Penasse en zijn team hebben al het mogelijke gedaan om er een compacte rally van te maken. De verkenningen op woensdag en donderdag , met de vrijdagmorgen een shakedown gevolgd door een 48 uur durende WRC wedstrijd. Volgens Penasse waren verschillende teams aan het pushen om de wedstrijd compact te maken en alles dichter bij elkaar. De shakedown doet juist dienst om te kijken of de wagen het doet want veel tijd om veranderingen aan te brengen is er niet.

De rally van Turkije een week vervroegen van 24-27 september naar 17-20 september brengt die wedstrijd wel een week dichter bij de Estonia rally die word gereden van 4 tot 6 september.

Een andere bron meld:  we kunnen de wagens klaarzetten tijdens de Estonia rally voor de rally van Turkije . Dat is geen probleem. We deden dit al eens in Argentinië vooraleer af te reizen naar Chili vorig jaar. Een ander voordeel zou zijn dat ze budget kunnen uitsparen door gebruik te maken van de kleinere service accommodatie in plaats van de Europese opstelling .

Alles hangt dus af van de rally van Turkije.

 

Tekst:David Evans Rally van DirtFish
Vertaling: GS
Foto’s: Jan Pannekoecke

error: Inhoud is beschermd !!